Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Leonardo DiCaprio
 

Név: Leonardo Wilhelm DiCaprio
Születési idő:

1974. november 11.

Születési hely:

Los Angeles

 

 

Hollywoodban nevelkedett

A kilencvenes évek közepének üstököse soha nem járt színiiskolába, a középiskolát is úgy-ahogy végezte el. Persze szülei sem igen ösztönözték a tanulásra, a hippik jellegzetes szabad életét élték, és így próbálták a kis Leót is nevelni.

A film fővárosában ő is bőszen járt válogatásokra, és fel is figyeltek a tehetséges fiúra. Első sikeres filmje a Gilbert Grape volt, amiért mindössze 19 évesen Oscarra is jelölték. Bár a kitüntető díjat nem ő, hanem a veterán Tommy Lee Jones nyerte el A szökevény államügyészéért, Leo a New Generation Award legbiztatóbb tehetségnek járó díjával vigasztalódott.

Titanic-őrület

Következő filme az Ez a fiúk sorsa volt, melyre mai napig a legbüszkébb Leo. Ekkor döntötte el igazán, hogy színész lesz. Robert de Niro oldalán játszhatott, és rengeteget tanult a színészóriástól.
Ezutás sorra jöttek a jobbnál jobb filmek: Egy kosaras naplója, Teljes napfogyatkozás, Romeo és Júlia.

Ez utóbbi film hozta meg az igazi népszerűséget számára: a tinik bálványa lett világszerte. Az igazi őrület az 1997-es Titanic-kal kezdődött, melynek köszönhetően megasztár lett az akkor 23 éves kamaszkülsejű fiúból. Bár az Oscar-eső őt kikerülte, attól kezdve Leo lett az elsőszámú férfisztár.

Elege lett a szépfiúságból

Gyorsan a Titanic után jött egy kosztümös film, a Vasálarcos, ahol szintén hőst alakított, majd megpróbált más oldalról is bemutatkozni a filmvásznon. A Part, a Marvin szobája, a New York bandái és a Kapj el, ha tudsz mind nagyszerű filmek, melyek alkalmat adtak Leónak, hogy ne csak a szépfiú oldaláról mutatkozzon be. Ennek ellenére érezhető, hogy "kiöregedett tinisztárként" kezelik, és nem találja meg könnyen a neki való filmeket.

Ahogy az a férfisztároknál lenni szokott, minden egyes filmbeli partnernőjével hírbe hozták. Leo nem sokat ad a pletykákra, a világtól elzártan él barátnőjével, a német Giselle Bündchennel.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

bfgjfebde

(Ignácz Nikolett Viktória, 2012.08.14 13:58)

Nagyon jó az oldal és egyben Kateről és Leoról!